Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού: yppo


 Δήμος Μουζακίου:    logo-dimos moyzakiou                

Ενημερωθείτε για τα νέα του Δήμου μας     


 Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας

Με όλα τα νέα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού μας. 


 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: pi-schools            

Η σελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα μαθήματα, τα προγράμματα, τις καινοτομίες και όλες τις ειδήσεις για την εκπαίδευση. 


Μικρός Αναγνώστηςma-bot              

Μια σελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με πλούσια θέματα για να επιλέξετε όπως,  βιβλιοπροτάσεις για ανάγνωση, αποσπάσματα ή ολόκληρες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων διαβασμένες από γνωστούς ταλαντούχους ηθοποιούς, συνδέσεις με τις βιβλιοθήκες όλων των νομών της χώρας, διαγωνισμούς και πολλά άλλα. 


Ηλεκτρονικά Λεξικά:Leksika            

Πολλά ηλεκτρονικά λεξικά και όχι μόνο, στη διάθεσή σας, για να τα χρησιμοποιήσετε. 


 Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού:              

Ταξιδέψτε στον χωροχρόνο! Μπείτε σε άλλη διάσταση με τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ !! 


 Εκπαιδευτική Τηλεόραση:  ekpedtileorasi-ypepth                  

Απολαύστε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου. 


Ελληνικός Πολιτισμός:  ellinikospolitismos3                

Μια εκπαιδευτική Πύλη που καλύπτει τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό της χώρας μας! 


 Αρχείο ελληνικής Ραδιοφωνίας ? Τηλεόρασης 

Γνωρίστε και ταξιδέψτε με το πλουσιότερο Αρχείο της Ελλάδος, που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εικόνα και ήχο. 


 Ασφαλές Διαδίκτυο:  safer logo                

Ένας ιστοχώρος που θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους. 


Σαν Σήμερα:  logo san simera                            

Ένας ενδιαφέρον ιστότοπος για να ξέρετε τι έχει συμβεί στο παρελθόν κάθε μέρα του χρόνου. 


Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα: 


 Εκπαιδευτικό Ενημερωμένο Δίκτυο: alfavita.gr 


 Πύλη Πληροφόρησης για την εκπαίδευση: Altasearch 


 Εκπαιδευτική Πύλη:  e-kimolia.gr 


 Το portal των Εκπαιδευτικών  tetradio.gr


 Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου:  institute epeksergasia logou 


Τεχνική Στήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων:      


 Η Πύλη «Ψηφιακό Σχολείο» psifiako sxoleio του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. παρέχει μέσω του διαδικτύου ψηφιακή υποστήριξη στη διδασκαλία των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. 


 Το «Σχολικό δίκτυο»sch3 διαθέτει εκτεταμένη και σύγχρονη δικτυακή υποδομή και παρέχει πλειάδα ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σπουδαστές. 


 Η Εκπαιδευτική Πύλη «www.e-yliko»  e-yliko.gr δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη συγκέντρωση εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού για την περαιτέρω αξιοποίηση των Τ. Π .Ε στην εκπαίδευση. 


 «Ελληνική Πύλη Παιδείας».  eduportal.grΔικτυακή Πύλη Εκπαίδευσης με χρήσιμο υλικό για όλες τις βαθμίδες και νέα της εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικό υλικό, σύνδεσμοι, πολυμέσα, παιχνίδια, άρθρα, ανακτήσεις κ ά. 


 Ο δικτυακός τόπος «e-γεωγραφία»  e-geografia δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα της Γεωγραφίας. Διατίθενται σενάρια διδασκαλίας, φύλλα εργασίας, πολυμεσικό αλλά και συμβατικό υλικό.  


 Διαδικτυακές Σελίδες Παιδείας «e-selides.gr» Ένας διαδικτυακός χώρος για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Περιέχει εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, ασκήσεις on-line, forum, εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.  


 Ο ιστοχώρος «Η Πράσινη Πρίζα»  prasini prizaπροσφέρει εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες για δημιουργικές ασκήσεις, εργασίες και δραστηριότητες για μικρά παιδιά. Επίσης παρέχεται παιδαγωγικό υλικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. 


Την «Ιστοσελίδα της Μάθησης» δημιούργησε μια μικρή ομάδα δασκάλων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με σκοπό να δημιουργήσουν ένα εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης, βασισμένο σε ανοικτό λογισμικό (Moodle).   


 Το Αρχείο της ΕΡΤ, ακολουθώντας τους διεθνείς κανόνες οπτικοακουστικής αρχειονομίας, παρέχει ασφαλή δεδομένα, η καλή χρήση των οποίων λειτουργεί ως επιπρόσθετο βοήθημα για τον μαθητή και τον δάσκαλο.Το επιστημονικό προσωπικό του Αρχείου της ΕΡΤ, σε συνεργασία με δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιστοίχησαν οπτικοακουστικά αρχειακά τεκμήρια με σχολικά βιβλία, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον χρηστικά μαθησιακά εργαλεία, σχετικά με συγκεκριμένα γνωστικά πεδία. 


Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Ε.Π.Θ. συνεχίζει την ψηφιακή επεξεργασία των εκπαιδευτικών ταινιών της με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση και διάθεση του αρχειακού υλικού στον δικτυακό της τόπο.  


 Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας  oaspσχεδίασε μια ιστοσελίδα όπου μπορούμε να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτόν.  


 Το Χαμόγελο του Παιδιού hamogelo paidiouείναι ένας εθελοντικός οργανισμός, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Μ. Κ.Ο.). Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ΄ αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. 


 Η επίσημη ιστοσελίδα της  Διεθνούς Οργάνωσης Greenpeace greenpeace με πληροφορίες για τη δράση της στην Ελλάδα και τις εκστρατείες της απέναντι στα τοξικά, τα μεταλλαγμένα και την παράνομη θήρευση σπάνιων ειδών.